031-267140

Snickaregårdens Förskola

I oktober 2003 invigdes den nya Snickargårdens förskola i Kinna - en förskola som talar till alla sinnen.

Doften av nybakade bullar, känslan av olika strukturer i naturmaterial och textilier, en fin mylla att sticka ner fingrarna i - det är en del av barnens vardag på Snickaregården.

- Genom att vi försöker tala till alla sinnen finns det något för alla barn, även om man har ett funktionshinder, säger Malin Åberg, ansvarig designer.

- Vi vill inte avbryta barnens skapande för att röja av borden och äta, därför har varje avdelning en ateljé, berättar Malin.

För att kunna skapa lugn och ro finns speciella möbler som skapar ”rum i rummet” och textil och belysning som dämpar bullret och ger rätt stämning. Miljötänkandet genomsyrar Snickaregården och är en hjärtefråga för Ingvor Kristiansson, som är rektor. Ett stort, härligt växthus ska bli en levande verkstad där barnen får lära sig hur kretsloppet fungerar.

Pelle Pellby, kommunalråd Marks kommun:

- Det är väl använd tid att jobba med Design med Omtanke (DmO) från start. Det blir mer långsiktigt hållbart. Både för själva verksamhetens innehåll och för byggnaden. Vi gjorde om Snickargårdens förskola för ganska många år sen, men jag märker att medvetenheten och engagemanget hos personalen lever vidare.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.