031-267140

Lerums Barnmottagning

Som ett varmt och välkomnande hjärta mitt i lokalerna ligger väntrummet i den nya medicinmottagningen för barn och ungdomar i Lerum. Det var en av de idéer som föddes i visionsarbetet tillsammans med Design med Omtankes Malin och Kristina Åberg.

- Personalen har varit väldigt delaktig i förändringsarbetet och vi har haft ett mycket bra och roligt samarbete, säger arkitekt Malin Åberg. Det stora väntrummet i mitten är ett direkt resultat av visionsarbetet med de som arbetar i verksamheten. Undersökningsrummen ligger runt omkring och man kan leka och röra sig fritt i väntan på doktorn. Väntan går fortare och man känner sig inte bortglömd.

Väntrummet är anpassat för att fungera för både små barn och upp till tonåringar, med möjlighet både till avskildhet och aktivitet. Det har ett naturtema med grönska och djur.

- Att arbeta med Design med Omtanke (DmO) gav hela personalen möjlighet till delaktighet i utformningen, något som alla fortfarande pratar om och är stolta över, säger Maja Berndes, verksamhets-chef.  Resultatet blev bättre än vi kunde drömma om, och varje dag, och då menar jag varje dag, säger besökarna något positivt om lokalerna och miljön!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.